AI verktyg för företag!

11 nov 2023
AI Teknik med Ulrika Andreasen

Inledningsvis att använda AI-verktyg till din hjälp blir allt mer självklart. Tekniken kan hjälpa dig och ditt företagande med kundsupport, försäljning, marknadsföring, att fatta bättre beslut, möteseffektivisering, personalhantering. För det första behöver du inte ens förstå hur tekniken fungerar, för andra har redan skapat program och verktyg till din hjälp. Här är några av de bästa och mest heta just nu.

Att använda den nya tekniken till din hjälp blir allt mer självklart. Tekniken kan för det första hjälpa dig och ditt företagande med kundsupport, försäljning, marknadsföring, att fatta bättre beslut, möteseffektivisering, personalhantering och så mycket mer. Samtidigt det bästa av allt: du behöver inte ens förstå hur tekniken fungerar, för andra har redan skapat program och verktyg till din hjälp. Här är några av de bästa och mest heta just nu.

Arbetsuppgifter AI-verktyg kan hjälpa ditt företag med

Förbättring av beslutsfattandet

Till en början genom att analysera stora mängder data kan AI utrustade system identifiera mönster och trender. Det ger insikter om marknadsläget, kundbeteenden och interna processer. Dessa insikter används för att fatta bättre beslut och utforma mer effektiva strategier.

Automatisering av repetitiva uppgifter

Till en början är fördelarna med AI är dess förmåga att automatisera repetitiva och tidskrävande uppgifter. För det första genom att använda tekniken kan företag automatisera processer som kundsupport, dataanalys och administrativa funktioner. Först frigörs tid för anställda att fokusera på mer strategiska och kreativa uppgifter. Det ger senare ett större kundvärde till företaget.

Det första och vanligaste AI-verktyget som många företag redan använder är olika former av chattbottar. De används till en början för att engagera kunder, svara på frågor och samla in kundinformation.

Denna information kan inledningsvis används att förbättra marknadsföringskampanjer och erbjuda en bättre kundupplevelse. AI kan under tiden automatisera vissa marknadsföringsprocesser såsom e-postkampanjer, sociala medieinlägg och annonsplaceringar.

Förbättring av kundupplevelsen

AI teknik  används för att skapa en mer personlig och engagerande kundupplevelse. Inledningsvis genom att analysera kunddata kan AI erbjuda personliga produktrekommendationer, skräddarsydda marknadsföringskampanjer och mer relevant kommunikation.

Samtidigt hjälper ny teknik till att drivna chattbottar och kund supportsystem. Det leder senare till snabbare och mer effektiv hjälp till kunder, som omedelbart resulterar i en bättre kundnöjdhet.

Innehållsskapande AI-verktyg

Den nya tekniken kan assistera i skapandet av engagerande och relevant textinnehåll för bloggar, sociala medier och webbplatser.  För det första kan det innefatta att generera artikelidéer, optimera rubriker eller till och med skapa hela blogginlägg.

Vi kan redan idag se att det finns verktyg som kan skriva hela artiklar, redigera bilder på ett kick och skapa film av text. Avslutningsvis är möjligheterna för den som vill ha hjälp att skapa innehåll till sina sociala kanaler är nu många och du behöver inte vara ett proffs för att lyckas.

Pictory

Pictory möjliggör en snabb, enkel och effektiv omvandling av text till visuellt engagerande videoklipp. Det enda man behöver göra är att förse Pictory med en artikel, ett blogginlägg eller ett manus och Pictory skapar en video åt dig. Du kan senare använda denna för din hemsida

Jasper (tidigare Jarvis)

Jasper är ett AI verktyg som hjälper dig att skapa engagerande och välformulerade texter till bland annat blogginlägg, sociala medier och marknadsföringsmaterial. Det är inledningsvis så enkelt att använda att allt du behöver gör är att komma på ett ämne och sedan berätta för Jasper att denne ska skriva ett blogginlägg i ämnet.

https://digihelp.se/tjanster/automation/

Murf, Speechify och Lovo.ai

Murf, Speechify och Lovo.ai är AI-baserade röstgeneratorer som hjälper användare att skapa realistiska röstöverlägg till dina videor, presentationer och andra projekt. Med hjälp av avancerad text-till-tal-teknik erbjuder de ett brett utbud av röststilar och dialekter som passar olika ändamål och målgrupper. De är för det första alla lättanvända program och kräver ingen teknisk expertis.

Användare kan enkelt skriva in sin text och välja önskad röststil och ton som sedan avslutningsvis omvandlas till en högkvalitativ röstinspelning som du laddar ned och använder till önskat ändamål.

Fireflies AI verktyg

Fireflies är ett AI verktyg som fokuserar på att automatisera mötesanteckningar och transkribering. Programmet integreras lätt med populära konferensplattformar som Zoom och Google Meet för att sedan enkelt spela in och skriva ner möten i realtid som du kan använda för senare bruk.

HitPaw Photo Enhancer AI bildredigeringsverktyg

HitPaw Photo Enhancer är ett AI drivet bildredigeringsverktyg som hjälper användare att förbättra och optimera sina foton med några enkla klick. Den kan förstora bilder utan att förlora kvalitet, förbättra detaljer, korrigera färger och ljusstyrka samt reducera brus och oskärpa. HitPaw Photo Enhancer gör det möjligt för både nybörjare och erfarna fotografer att snabbt redigera sina bilder.

Flick

Flick är ett AI baserat verktyg som hjälper användare att hitta de mest effektiva och relevanta sökorden för sina innehålls- och marknadsföringsstrategier. Genom att analysera olika sökmotorer och konkurrenternas data identifierar Flick nyckelord med hög trafik och låg konkurrens, vilket optimerar webbplatser och innehåll för bättre synlighet.

Tidio

Tidio är ett AI driven chatt- och kommunikationsverktyg som hjälper företag att förbättra sin kundsupport och kundernas engagemang. Genom att använda artificiell intelligens kan Tidio automatiskt svara på kundförfrågningar, hantera vanliga frågor och vidarebefordra mer komplexa ärenden till en ansvarig person.

HubSpot

Hubspot är en AI driven marknadsförings- och säljplattform som hjälper företag att automatisera e-postkampanjer, generera leads och analysera kunddata.

Ada

Ada är en plattform med AI chattbottar som hjälper företag att erbjuda snabb och effektiv kundsupport genom automatiserade konversationer och problemlösningar.

X.ai

Ett AI assistentverktyg som automatiserar mötesplanering och koordinerar genom att interagera med mötesdeltagarna och hitta passande datum och tider.

Grammarly

Grammarly är en AI baserad skrivassistent som hjälper användare att förbättra sin grammatik, stavning och skrivstil genom att analysera och ge förslag på förbättringar i realtid.

Zoom.ai

En AI driven personlig assistent som automatiserar administrativa uppgifter såsom att boka möten, svara på vanliga frågor och organisera arbetsflöden.

IBM Watson

Denna AI plattform erbjuder företag lösningar för bland annat dataanalys, naturlig språkbearbetning och maskininlärning så att företaget kan förstå och dra nytta av sin data.

Sammanfattningsvis kan AI tekniken revolutionera hur företag arbetar. Med kraftfulla verktyg kan företag snabbt och enkelt ta fram engagerande visuellt innehåll och text. Dessutom förbättrar tekniken kundupplevelsen genom att ge personliga produktrekommendationer och snabbare kundsupport.

Källa:

https://foretagande.se/bra-ai-verktyg-som-lyfter-ditt-foretag

 

 

 

 

Fler händelser